Duurzaamheid

Bij Onboard Marine vinden wij het belangrijk om op een duurzame manier te werk te gaan. Tuurlijk; dat wil elke onderneming en wij zijn daarin niet anders. Maar op welke manier doen wij dat dan?

Om te beginnen proberen wij bij een Refit-klus zoveel mogelijk gebruikt te maken van de bestaande componenten. Onderdelen die vervangen moeten worden zamelen we gescheiden in. We gaan daarbij zo ver we kunnen: RVS-koppelingen worden van de hydrauliek slangen verwijderd waarbij de slangen afgevoerd als chemisch afval. Voor elektronische componenten geldt hetzelfde; ook hier scheiden we bekabeling van de hardware. Onze fabriek herbergt een heuse milieustraat waarbij karton/papier, hout, RVS, aluminium, staal (lege blikken en spuitbussen), rubber slangen, olie allemaal gescheiden wordt. Omdat we vinden dat de wereld netjes moeten achterlaten voor onze kinderen en kleinkinderen.

De juiste partners

Samen met onze partners MUIR en Nautical Structures zoeken we continu naar mogelijkheden om op een verantwoorde manier te produceren. Waarom zouden we constructies met een groot volume over de oceaan verschepen als we dit hier in Bolsward ook kunnen maken. Dat verkleint op eenvoudige manier onze ecologische voetafdruk.

En we geven terug

Onboard Marine is onlangs gestart om iets terug te geven aan onze toekomst: de kinderen en kleinkinderen van onze medewerkers en onze klanten. We doen dit door van elk project een percentage te gebruiken om bomen aan te schaffen. Dit levert op de korte termijn misschien niet
veel op, bomen hebben nu eenmaal tijd nodig om te groeien, maar de volgende generaties moeten er de vluchten van kunnen plukken. We doen dit niet omdat we vinden dat dit een mooi gebaar is, maar omdat we vinden dat het zo hoort.

Projecten
0
Kilo’s aan RVS recycled
0
Bomen retour
0
Kilo's aan CO² teruggewonnen
0
Meters hydrauliek slang gerecyled
0